DanSang

– et sangprojekt til Fredensborg Kommunes ældre borgere starter 5. 9. på Benediktehjemmet i Fredensborg.

”Dansang” tilbyder de ældre, demente beboere en mulighed for at synge og danse – både i større grupper med kendte fællessange, men også i mindre og helt ned til 1-1 sessions med de beboere, der har særligt behov for det.
Og det er ikke tilfældigt, at det netop er i denne uge, at der er kick-off, da bl.a. TV 2 har fokus på demens i denne uge.

Sangcenter Nordsjælland har som mission, at tilbyde relevante og vedkommende projekter der betyder mere sang og musik og som kommer alle kommunens borgere til gode.

Fredensborg Kommunes Kulturudvalg var da også blandt de første til at bakke op om etableringen med en driftsbevilling på 125.000,- om året og bl. a. den har gjort, at dette vigtige projekt nu kan gennemføres.

”Sang og musik giver vores beboere en masse glæde i nuet, men er også med til at skabe minder og genkendelighed fra det liv de har levet. ”Dansang” er god motion både fysisk, socialt og mentalt, det vækker os og stimulerer til velvære og glæde i fællesskab med andre. Vi forventer at vores beboere vil opleve ”en nu og her” glæde og efterfølgende ro og velvære med sang og musik i trygge rammer. Her i huset er det vigtigt at kulturen kommer ind til os, da vores beboere har svært ved at komme ud i samfundet og opleve den.”

Kirsten Almdal, Centerleder Benediktehjemmet

”Dansang” forestås af musikpædagog og adm. medarbejder ved Fredensborg Musikskole, Maria Blum Bertelsen, som er uddannet sanger og pædagog på Det Kgl. Danske Musik-konservatorium og som tidligere har arbejdet med denne type projekter. Hun ved, hvor stor en betydning det har at synge (og danse) sammen, da det både er et åndehul og et kig tilbage i tiden for de ældre, demente, der har levet et langt og dejligt liv, men hvor tilværelsen pludselig bliver svær. Og så er det gode, positive oplevelser, der er stort behov for og det er netop det de ældre kommer til at få her.

Direktør for og initiativtager til Sangcenter Nordsjælland, Morten Ernst Lassen, siger om projektet: ”Det har, for os der arbejder med Sangcentret i det daglige, været vigtigt, men også helt naturligt, at lancere forskellige tiltag og sangprojekter, der favner alle Fredensborgs Kommunes borgere – ung som gammel. Derfor er ”Dansang” et projekt, som jeg har set rigtig meget frem til at kunne gennemføre og Benediktehjemmet har fra første færd været helt enestående åbne og positive. Jeg er også utrolig glad for, at det netop er Maria, der kommer til at være sangkonsulent på dette projekt, for jeg ved, hvor meget hun har at give de ældre.”